Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MUF Västmanland: För ett begränsat men starkt EU

Är du medveten om att EU-parlamentsvalet påverkar hela 60–70 procent av alla kommunala beslut? Även om europapolitik kan kännas avlägsen och komplicerad i Sverige är vi en del av Europa. Din röst behövs!

Annons

För att göra det lättare för Dig att göra det rätta i valet till EU-parlamentet har vi

i MUF Västmanland tagit fram tre fräscha argument till varför vi tycker att du ska rösta på Moderaterna.

För ett öppet EU. Att värna om frihandeln är att värna om de svenska jobben. Sverige är ett litet land som är beroende av både vår export och import. Därför är det viktigt att vi bekämpar den protektionistiska våg som sveper över den europeiska kontinenten.

Gordon Browns uttalande om ”British jobs for british workers” är ett tydligt exempel på detta. För att kunna ta oss ur denna kris måste vi kämpa för frihandeln och inte innesluta oss i ett skal i tron att vi ska kunna rädda oss själva. Krisen är global och det måste även lösningen vara.

För en bättre gemensam klimatpolitik. Sverige är bäst i Europa på klimatfrågor. Och Europa är bäst i världen. Vi i Sverige står endast för 0,2 procent av dem totala koldioxidutsläppen. Det är naivt att tro att vi genom att minska koldioxidutsläpp bara i Sverige kommer att kunna hindra den globala uppvärmningen.

Vi måste fortsätta att verka för hårda gemensamma krav i hela EU, för att minska det kolberoende som råder i många länder. Att Polen i dag fortfarande till över 90 procent använder sig av kolkraft visar på att vi måste fortsätta sprida den svenska miljöpolitiken i resten av EU.

Moderaterna vill ersätta kolen och oljan med modern och säker kärnkraft samt satsa mer på forskning och förnyelsebar energi.

För rätten att söka sjukvård inom hela EU. Tack vare EU har vi i dag möjlighet att bo och studera var vi vill inom EU. Detta är en princip som vi vill tillämpa för vården.

Om du kan få en bättre behandling i något annat europeiskt land ska det vara möjligt att enkelt kunna söka vård var du än befinner dig inom EU. Detta ökar patienternas valfrihet och möjlighet att anpassa vården efter sina egna behov.

Om du i dag behöver få vård utomlands krävs det att du har tur med ”vårdlotteriet”, eller att du har en fet plånbok. Vi tycker att det är rimligt att alla ska få samma möjligheter. Man ska inte behöva be om tillstånd för något så självklart och livsviktigt som rätten till bästa möjliga vård.

Vi vill ha ett begränsat men starkt EU!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons