Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muf Västmanland: Regeringen håller på att lösa problemet

Annons

Det kan vara så att Tove Liljeholm har missat att regeringen redan den 1 juli 2008 startade en försöksverksamhet för yrkesutbildningar på gymnasienivå. För att få delta i försöket ska minst hälften av gymnasiepoängen förläggas på ett företag.

Syftet med lärlingsutbildningen är enligt regeringens förordning att ”ge eleverna en grundläggande yrkes-utbildning, ökad arbetslivserfarenhet och en möjlighet att under en handledares ledning, på en arbetsplats, få fördjupade kunskaper inom yrkesområdet”.

Projektet har varit mycket populärt, och i årets omgång har 274 skolor ansökt om att få starta yrkesutbildningar och 6 000 gymnasieungdomar kommer att erbjudas plats.

Det är glädjande att Ung vänsters analys av problemet överensstämmer med det som Alliansen redan håller på att genomföra. Förutom detta har regeringen satsat 3,6 miljarder kronor på fortbildning av lärare, fem miljarder kronor på forskning och innovation samt 4,5 miljarder kronor på 23 000 extra utbildningsplatser på komvux, vuxenutbildningen och högskolan.

Endast en vänsterpartist i opposition kan kalla detta för att konsekvent motarbeta satsningar på skolan.

Antonia Fagerberg, andre vice ordförande Moderata ungdomsförbundet Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons