Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska patienten få bestämma?

Annons

Folkpartiet har i landstinget länge velat skrota den rådande ordningen som kräver remiss till sjukgymnastisk rehabilitering. Landstinget Västmanland är det enda landsting i Sverige som kräver sådana remisser. I folkpartiets sjukvårdspolitiska program slår vi fast vår linje: remissfrihet ska gälla! Vi säger nej till byråkrati och nej till att personer i behov av rehabilitering ska få vänta i evigheter eller tvingas gå till en annan vårdgivare än den man själv skulle vilja gå till.

Socialdemokraterna lovar nu i elfte timmen inför valet att fler rehabiliteringsplaner ska upprättas och lovar "ett antal remissfria besök" till rehabilitering - sjukgymnastik, arbetsterapi, naprapat/kiropraktor, dietist, psykolog/beteendevetare med mera. En av parollerna är "Patienterna ska ha mer makt över sjukvården".

Socialdemokraterna och vänsterpartiet har den långa tid de haft makten i landstinget inte gjort något över huvud taget för att underlätta för länsinvånarna att få bättre rehabilitering. Socialdemokraterna lovar förbättringar först nu - givet att de sitter kvar efter valdagen. Det är upp till väljarna att bedöma värdet av sådana löften.

Folkpartiet lovar, inom ramen för Landstingsalliansen, att fortsätta verka för ett nytt familjeläkarprogram där ersättningssystemet ändras så att det blir mycket enklare att få komma till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Västmanlänningarna ska inte längre behöva lida för att de har en politisk ledning som inte förmår fatta de politiska beslut som krävs för att snabbare rehabilitera patienterna och därmed uppnå ett friskare Västmanland.

Torsten Källberg

Socialdemokraterna och vänsterpartiet har den långa tid de haft makten i landstinget inte gjort något över huvud taget för att underlätta för länsinvånarna att få bättre rehabilitering, skriver Torsten Källberg, folkpartiets gruppledare i landstinget.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons