Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivets utveckling utvecklar Västerås

Annons

Västerås etablering AB (Evab) är den del i näringslivspolitiken i Västerås som fungerar bäst. Många företagare eller blivande företagare får hos Evab snabb och bra service. Och som Ulla Persson mycket väl vet sitter två av oss från Västeråsalliansen i Evab:s styrelse.

Näringslivspolitiken behöver förankras och implementeras i all stadens styrelser och nämnder. Ledande politiker måste ha kunskap om företagens villkor. Det måste finnas ett engagemang som uppmuntrar till företagande.

Ett exempel där socialdemokraterna visar brist på kunskap om företagens villkor är motionen om krav på kollektivavtal för att få lämna anbud till Västerås stad. Det visar brist på insikt om enmans- och familjeföretagen förutsättningar.

Ett annat exempel är att ännu har inte majoriteten i Västerås stad bestående av socialdemokrater och vänstern genomfört en översyn av var det finns osund konkurrens i Västerås stad. Företag i Västerås upplever att det finns osund konkurrens. Här krävs en översyn och en genomgång. Ett av flera exempel: Vägab konkurrerar direkt med det privata näringslivet och säljer material som finns i bygghandeln i Västerås stad.

Stadens upphandlingsförfarande måste ses över, så att även småföretagandet uppmuntras lämna anbud. I dag upplevs det som svårt att lämna anbud till Västerås stad. Anbudsunderlagen är i stor omfattning riktade till storföretag och inte till de mindre företagen i Västerås.

Ulla Persson inbjuder oss att komma med förslag. Vi har presenterat ett flertal idéer som skulle förbättra läget för företagarna i Västerås. Vi välkomnar förslagen från socialdemokraterna och Ulla Persson.

De nya jobben som ska säkra morgondagens välfärd kommer ifrån småföretagen. Såväl nya som gamla småföretag måste ges möjlighet att växa. Vi i Västeråsalliansen ser ett behov av en ännu vassare näringslivsstrategi och att ambitionsnivån inom bland annat Teknikbyn är fortsatt hög.

Det vi i dag gör är vi alla överens om, till exempel arbetet i Evab och Företagsnära, men det krävs fler åtgärder. Det behövs fler och nära kontakter med näringslivet. Vi är inte nöjda förrän Västerås har landets bästa klimat för företag och företagande.

Elisabeth Unell

Bengt-Åke Nilsson

Elisabet Fridén

Lars Kallsäby

Andreas Porswald

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons