Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedskärningarna duggar tätt

Annons

Den borgerliga alliansen spar inte på krutet. Nedskärningarna duggar tätt i den nyss framlagda budgetpropositionen. Senast i raden är att låta förmånsbeskatta hemdatorerna. I dag har många anställda möjligheter att via avtal med sina arbetsgivare hyra en hem-pc för en rimlig kostnad varje månad. Staten subventionerar det med 2,4 miljarder kronor.

Hemdatoravtalen har blivit en stor succé bland lokalvårdare, verkstadsarbetare, undersköterskor, renhållningsarbetare och hos många andra. Men nu är det slut på det om du inte kan bevisa att du behöver hem-pc:n i ditt jobb. Det kan ju vara lite knepigt för en lokalvårdare eller en verkstadsarbetare att motivera en hemdator i jobbet. Att datakompetensen har ökat markant tycks vara underordnat för den borgerliga regeringen.

Att dra undan fötterna för så många människor som annars inte skulle ha råd med en dator är en oerhörd orättvisa. Nu kommer pengarna som staten spar in i stället gå till skattesänkningar för dem som sannolikt redan har datorer. Det här är inget annat än klassisk högerpolitik.

Pia Nilsson

riksdagsledamot (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons