Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till hemmafrubidrag

Annons

Det kan tyckas vara förvånande att Föreningen barnens rätt till föräldrarnas tid säger nej till höjda barnbidrag och bättre föräldraförsäkring. Förvånande om man inte ser Bo C Petterssons kommentar som den slutliga bekräftelsen på att föreningen är en del i den moderatledda alliansens arbete för att vinna valet nästa år.

Jag har tidigare anat det men nu tvekar de inte att säga det själva. Det är bra, då kan barnfamiljer och alla andra få en klar och tydlig bild av vad de egentligen står för vilket ibland kan vara svårt med alla dimridåer som de lägger ut.

Föreningen säger nu klart och tydligt att den inte vill ha höjda barnbidrag och en bättre föräldraförsäkring. Istället vill den ha ett vårdnadsbidrag som ska finansieras med försämrad barnomsorg och lägre barnbidrag. Detta är inget annat än ett gammaldags hemmafrubidrag som tillhör det förgångna.

Vi socialdemokrater vill ha en modern familjepolitik som är bra för alla barn och deras familjer. Det behövs mer pengar till barnomsorgen, inte mindre. Därför riktar vi särskilda pengar till kommunerna för att höja kvalitén i barnomsorgen.

Barnbidragen tänker vi höja nästa år och dessutom införa ett flerbarnstillägg från andra barnet. Föräldraförsäkringen ska bli bättre. Ekonomin ska bli bättre för ensamstående föräldrar när underhållsstödet och bostadsbidraget för dessa höjs från årsskiftet.

Barnen är vår framtid. Vi vill bygga vidare på en bra familjepolitik som kan bli ännu bättre.

Berit Andnor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons