Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson och Haddad: Lögn blir inte sanning av att den upprepas

Annons

Oppositionsråden Ulla Persson (s) och Per Lit-hammer (v) vill ha svar från folkpartiet som redan givits. Vi förtydligar ännu en gång.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har inte hand om boendefrågor eller fritidsgårdsverksamhet, oavsett hur många gånger Persson och Lithammer upprepar det. Det är faktiskt inget annat än rena lögner.

Att anmälan undertecknades av Roger Haddad som privatperson var en förklaring till VLT, då man inte undertecknar i egenskap av kommunalråd eller politisk befattning.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har enligt det reglemente som beslutats av fullmäktige, där även Persson och Lithammer har närvarat, hand om bland annat gymnasieskolan, vuxenutbildning, Svenska för invandrare och arbetsmarknadsfrågor men inte hur eleverna bor eller gör efter skolan.

Den information som lämnats är från verksamheter som inte har en koppling till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Då är det högst olämpligt att socialdemokraterna och vänsterpartiet fortsätter hävda att frågan måste passera nämnden.

Vidare kan man inte annat än förvånas över Perssons och Lithammers reaktion. Invävt i deras kritik mot folkpartiet finns en antydan att de själva skulle ha avvisat den som hört av sig med oroväckande kritik mot en verksamhet som inte ligger inom kommunens ansvarsområde.

Vi i folkpartiet är väldigt tydliga i vår policy för hur frågor av denna karaktär skall hanteras. Om en folkpartist får reda på att det förekommer eller kan förekomma missförhållanden skall detta anmälas. Något annat vore otänkbart.

Länsstyrelsen har nu i sitt svar rekommenderat personalen att anmäla till kommunens socialtjänst. Länsstyrelsen kommer också att kontakta moskén för att se över tillståndet för den verksamhet man bedriver. Det är bra att vi nu fått vägledning i frågan.

Kritiken att man endast skall anmäla sådant man vet är en absolut sanning är som tidigare påpekats helt orimligt. Vi blir mycket oroliga om det är så att socialdemokraterna och vänsterpartisterna själva, likt en politisk polis som KGB i gamla Sovjet, tar sig för att utreda sanningshalten, och därmed också döma, istället för att anmäla eventuella missförhållanden till rätt instans.

Tidigare har vi båda anmält ett boende för funktionshindrade och kommunens egen socialtjänst - då protesterade varken socialdemokraterna eller vänsterpartiet.

Bengt-Åke Nilsson (fp)

gruppledare och kommunalråd

Roger Haddad (FP)

kommunalråd

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons