Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nuders kassa sväller

Annons

Bensinpriset skjuter i höjden och detta händer precis nu när många svenskar är på väg till välbehövlig semester. Många av oss använder bilen att ta oss till och från jobbet. Med andra ord äter bensinpriset stora hål i våra plånböcker alltmedan Nuders kassor sväller.

Nuder och den svenska staten är nämligen vinnare när oljepriserna skenar för varje orolighet som inträffar runtom i världen. För varje öre som bensinpriset höjs så följer också momsen med och bidrar till den horribla prisutvecklingen. Och detta betalar vi medborgare med vår skattade intjänade lön.

Är det inte rimligt att minska momsen på drivmedel så att vanligt folk får behålla lite av sina surt förvärvade slantar? Krist-demokraterna är det enda parti som har en lösning. Vi vill halvera momsen på drivmedel. En liter bensin som nu kostar 12,54 kronor litern skulle få ett pris vid pump på 11 kronor och 24 öre. Den som kör 2000 mil om året sparar med kristdemokraternas förslag runt 2 000 kronor om året. Det är en skillnad som märks i praktiken, inte retoriken.

Dessutom är det viktigt att understryka att denna sänkning gäller alla drivmedel och inte bara bensin - utan även miljövänliga alternativ. Det tycker vi är viktigt!

Maria Lindelöf

ombudsman kristdemokraterna i Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons