Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya jobb kräver mod

Annons

Dialogen mellan Bengt-Åke Nilsson (fp) och tillväxtentreprenören Kjell Sandberg är intressant och saklig. Inte minst gäller det Sandbergs synpunkter på begreppet sysselsättning som ofta får en karaktär av "förvaringsplatser". Socialdemokraterna gör allt för att med diverse trix minska arbetslösheten.

Många människor har haft idéer, men modet har svikit. Att gå från en trygg anställning till en betydande riskexponering är ett svårt val. Staten måste eliminera alla de hinder som försvårar ett nyskapande.

Socialdemokraterna har alltid gynnat storföretagen. Se bara på samarbetet mellan Gunnar Sträng och Marcus Wallenberg. Småföretagsverksamheten glömdes bort. I dag får vi lida för sossarnas misstag. Kjell Sandberg, visst behöver vi exportcentra men det är en lång väg innan vi är exportmogna. Jag har träffat många uppfinnare som behöver kontakter. Hur skall man gå vidare?

Vi kan tala om vikten att finna en positionsstrategi. Det är i det läget som personer med din erfarenhet behövs. Min erfarenhet, bland annat som industriledare i storföretag, har varit intressant men mest lärorik har varit den tid som jag längre fram ägnat åt småföretag och nyskapande. Det är en viss skillnad att leda en koncern med 8 500 anställda och senare jobba med ett nystartat företag med tre anställda.

I VLT får vi läsa om hur duktiga länets socialdemokratiska riksdagsmän varit. Inte en enda av dessa personer ägnar en tanke åt de företagare som skapar basen för vår välfärd.

Lennart Jansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons