Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och sen, Glenn Andersson..?

Annons

Tack Glenn Andersson för ditt svar i VLT den 24 juni på min fråga som lydde:

- Kan min son Victor, min hustru Cisa och undertecknad byta familjeläkare från ert val Carema, som vi inte har förtroende för, till vårt val Servicehälsan, vilka vi har förtroende för?

Du bejakar i princip vår familjs rätt att byta från landstingets familjeläkarval (Carema) till vår familjs val (Servicehälsan). Ditt bejakande är dock förenat med brasklappen - "under förutsättningen att den nya mottagningen har utrymme för fler patienter i avtalet med landstinget" - vilket indikerar att ditt principiella "ja" i praktiken är ett "nej".

Både du, Glenn Andersson, och jag vet att det inte finns avtalsmässigt utrymme kvar för de många människor som vill byta från Carema till den krympande skaran av familjeläkare som tillåts fortsätta sin verksamhet. Din tjänsteman Karl-Göran Mattson på landstingets kansli har också förtydligat detta genom ett mail till mig där han meddelar - citat - "Servicehälsans familjeläkare AB har uppgift att informera Dig som vill lista Dig där att det begränsade utrymmet är överenskommet mellan parterna". Slut citat.

Vår familj är i praktiken sålda till Carema. Vi är tillsammans med tusentals andra människor fångar i "Carema-gulag" efter landstingets utrensning av de utmärkta familjeläkare som i dag har över 30 000 patienter. Dessa beprövade och dugliga familjeläkare är som du vet inte dyrare för skattebetalarnma än det i leveranshänseende oprövade kortet Carema.

Carema har som du vet också djupa konfliker i toppen av företaget mellan styrelse och vd som grundat bolaget. Företaget har avbrutit sin börsintroduktion, vilket brukar vara ett säkert tecken på oreda i bolaget. Caremas marknadsföring påminner också mycket om den vinnande taktiken som sentida kandidater använt sig av för att vinna omröstningen inför ett kommande Olympiskt Spel. "Satsa stort, sockra ordentligt med löften som du inte tänker hålla, vinn OS-omröstningen, leverera därefter 2/3 av det du lovat när konkurrenterna är ute ur spelet." Utan stora bötesklausuler är Caremas löften inget värda. Vi som varit med förr litar inte på företag som Carema.

Min följdfråga till dig, Glenn Andersson, blir därför: - Är landstinget villigt att öka Servicehälsans och de kvarvarande familjeläkarnas avtalsmässiga utrymme med landstinget så att min familj och övriga likasinnade som vill byta från Carema till ny familjeläkare också kan göra det i praktiken?

EVERT JONSSON

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons