Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Thorell (s): Det är vår uppgift att kritisera regeringen och ge alternativ

Annons

Roberth Ström (sd) ondgör sig över att vi socialdemokrater kritiserar regeringen (VLT den 3 oktober). Man undrar om länets borgerliga ledamöter vill ha draghjälp från det hållet?

Vi är det största oppositionspartiet. Det är vår uppgift att kritisera regeringen och ge alternativ. Att det upprör Ström kommer inte att hindra oss.

Han menar också att alla ökade socialbidrag går till invandrare. Det är ju regeringens orättvisa politik som bland annat fått en halv miljon att lämna a-kassan som gör att socialbidragen ökar! Problemet är regeringen, inte invandrarna.

Arbetslösheten ökar enligt regeringens egna prognoser. Det Ström föraktfullt kallar Ams-åtgärder är precis vad som behövs nu när konjunkturen vänder och människor behöver höja sin kompetens.

Vi vill föra en politik där välfärd går före skattesänkningar. Det är viktigare att investera i skola, vård och omsorg i Surahammar, Skinnskatteberg och Fagersta än att dela ut gigantiska skattesänkningar och rabatterade hushållstjänster till höginkomsttagare i Djursholm, Täby och Danderyd.

Olle Thorell

riksdagsledamot för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons