Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Thorell (s): Robin Hood-politik - fast tvärt om

Annons

Det är intressant att notera hur den moderatledda regeringen väljer att använda det utrymme som skapas då statsfinanserna går bra. Om man anser sig ha ett utrymme på närmare fem miljarder kronor så öppnar sig flera valmöjligheter.

* Man skulle kunna satsa på ökade resurser till skolor i särskilt utsatta områden.

* Man skulle kunna ge mer resurser till rehabiliteringsinsatser för långtidssjukskrivna.

* Man skulle kunna satsa mer pengar på forskning om alternativa energikällor.

* Man skulle kunna satsa på att få en fungerande järnvägstrafik i Mälardalen.

En mängd saker kan göras för att trygga vår gemensamma välfärd. En välfärd som det svenska folket tycker är oerhört viktig. Men vad väljer man att göra? Regeringen väljer att ta bort förmögenhetsskatten. Det är inget annat än pinsamt. De allra rikaste i samhället ska få dela på fem miljarder kronor. De tio rikaste personerna i Sverige får en skattesänkning på cirka 15 miljoner kronor var. Är det rättvis fördelning av våra gemensamma resurser? Är det rättvist när sjukskrivna, arbetslösa och förtidspensionärer samtidigt får betydligt sämre villkor?

Den moderatledda regeringen bedriver en omvänd Robin Hood-politik. Man tar från dem som har det knapert för att ge till dem som redan har det gott ställt.

Vi socialdemokrater anser att det här är en djupt orättvis politik som leder till ökade klyftor och ökade spänningar i samhället.

Olle Thorell, riksdagsledamot från Surahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons