Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Thorells minne är kort!

Annons

Det är intressant att läsa socialdemokraten Olle Thorells tankar kring höga skatters motverkande effekter i samhället (VLT 20 november). Thorell frågar mig hur jag ser på höjda skatter. Jag instämmer i den delen där Thorell menar att höjda skatter i sig inte har ett egenvärde. Höga skatter kan påverka negativt. Det har vi sett när det gäller möjligheterna att få folk i arbete, bidragsberoende och intresse för företagare att göra anställningar.

Du menar även att det sammanlagda skattetrycket för kommuner med hög kommunalskatt drabbas dessa kommuner extra hårt då de har svårt att locka folk att bosätta sig i kommunen. Därför hoppas jag att du gläds åt de insatser regeringen gör för att sänka skatten på arbete för att få fler som arbetar och att du nu även förstår hur företag resonerar kring det totala skattetrycket när de gör sina bedömningar inför framtida satsningar och investeringar. Jag hoppas att du ser likheterna i resonemanget.

Vidare är det häpnadsväckande att se hur fort du har glömt din egen historia. I över 80 år har landstinget i Västmanland styrts av socialdemokrater! Underskottet i Landstinget Västmanland redovisades innan valet. Känns det igen? Så dina frågor och påstående borde du rikta till dina s-kollegor i landstinget. Du talar om politiska prioriteringar och menar att nu är det inte så roligt längre, när vi har kommit till makten. Så talar en dålig förlorare.

Jessica Polfjärd

Riksdagsledamot (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons