Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önnebro (fp): Feminism inget vänstermonopol

Vänsterpartiets Tsouplaki och Åman attackerar den 4 december folkpartiets liberala feminism genom att dels ifrågasätta vilka kvinnor vår feminism gynnar dels genom att påstå att vår kamp för jämställdhet inte ens existerar.

Annons

Duon maximerar sin retorik genom att till och med påstå att folkpartiets och regeringens linje gällande jämställdheten är antifeministisk!

Även den som endast läst en uns kvinnohistoria vet att det just var liberalerna Mill och Wollstonecraft som för cirka 200 år

sedan ledde första vågen i feminismens historia. Men låt gå. Jag välkomnar debatten och jag är glad att vi fått upp ärendet på agendan. Men vänsterpartiet, jag måste tyvärr meddela att varken feminismen eller jämställdheten är något ni kan eller får ha monopol på! Vi är många kvinnor och män som kämpar för ett jämställt samhälle även om vi inte tror på en socialistisk politik.

Vi folkpartister och liberala feminister arbetar för de kvinnor som:

* vill ha mer makt över sin arbetstid. Hon som själv vill bestämma om hon vill arbeta mer eller mindre!

* vill ha mer makt över sitt arbetes utförande och mer makt över sin kompetens och vidareutbildning.

* arbetar inom de offentliga monopolen inom de kvinnodominerade yrkena. Vi tror att många kvinnor inom dessa yrken skulle vinna på att ha fler arbetsgivare att välja på. Därför vill vi reformera den offentliga sektorn!

Men folkpartiet arbetar även för alla våldsutsatta kvinnor genom att bland annat arbeta för att psykisk misshandel ska kriminaliseras; att män som inte respekterar besöksförbud ska förses med elektronisk fotboja samt att förföljda kvinnor ska ha rätt till livvaktsskydd. Vi arbetar även för de kvinnor som väljer att både ha familj och karriär genom att arbeta för en väl utbyggd förskola och för att fler män ska ta ut föräldraledighet i större utsträckning.

Vi arbetar för alla kvinnors chans till mer vardagsmakt. Vi gör ingen skillnad på var man bor och vad man tjänar. Men vänsterpartiet gör skillnad genom att se ned på de kvinnor som väljer att köpa hushållsnära tjänster för att få sitt livspussel att gå ihop.

Hanna Paavola Önnebro

kommunfullmäktigeledamot för folkpartiet liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons