Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionsalliansen inte trovärdig

Annons

Centerpartiets oppositionsråd Inger Elison påstår i ett inlägg i VLT att landstingsmajoriteten saknar helhetssyn medan den så kallade oppositionsalliansen har en helhetssyn. Min fråga till Elison blir, var finns den helhetssynen någonstans?

Vid landstingsfullmäktige i juni kunde inget borgerligt parti eller den så kallade oppositionsalliansen presentera något alternativ till landstingsmajoritetens budget och landstingsplan. Man yrkade i stället avslag på i stort sett allt i majoritetsförslaget till landstingsplan.

Oppositionsalliansen blir trovärdig först när den kan presentera en gemensam politik och finansieringen av denna. Att oppositionsalliansen inte kunde presentera ett gemensamt förslag till landstingsplan berodde på att man inte var överens. I flera viktiga frågor har oppositionspartierna inte kunnat enats och därmed inte heller kunnat presentera något gemensamt program. Men det talar man tyst om. I sin iver att visa en enad fasad utåt vågar inte något oppositionsparti presentera ens en egen politik eftersom det kommer att visa att de är oense.

Genom att yrka avslag på landstingsmajoritetens landstingsplan har oppositionspartierna sagt nej till att korta vårdköer, sagt nej till fri sjukvård för barn och ungdom, sagt nej till investeringsplanen, sagt nej till att en ny rättspsykiatrisk klinik byggs i Sala, sagt nej till bättre personalpolitik. Listan kan göras hur lång som helst.

Vi i landstingsmajoriteten är inte nöjda. Västmanlands hälso- och sjukvård kan och måste bli bättre. Det måste bli lättare att komma i kontakt med vården, telefonköer och operationsköer måste kortas. Tillgången till rehabilitering måste bli bättre. Mer satsningar måste göras på personal och arbetsmiljö.

Allt detta finns med i socialdemokraternas och vänsterpartiets landstingsplan som fullmäktige antog. Vår ambition är att vara bland de fem bästa landstingen 2006 och vara ett av de bästa 2007. Under hösten kommer vi att öppna en dialog för att berätta om vår landstingsplan och samtidigt lyssna på alla synpunkter och idéer som ytterligare kan förbättra den västmanländska sjukvården. Landstingets majoritet vill fortsätta att arbeta för att göra hälso- och sjukvården bättre i Västmanland. Och till skillnad från högeralliansens partier kan vi tala om hur.

Glenn Andersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons