Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osakligt om sjukgymnaster

Annons

Det är tråkigt att som sjukgymnast och ordförande i distriktsstyrelsen (Västmanland) för legitimerade sjukgymnasters riksförbund läsa Torsten Källbergs debattartikel i VLT den 9 augusti.

Källberg (fp) skriver i sin artikel "Riv murarna kring rehabilitering" att "Tvärtom är det nog så att det är utanför vårdcentralerna som de flesta specilisterna inom rehabilitering verkar".

Jag har ingen detaljkunskap om samtliga sjukgymnasters kompetens men är övertygad om att en mycket stor kompetens finns hos mina kollegor oavsett om de arbetar som privatpraktiker eller på en landstingsdriven vårdcentral.

Sjukgymnastutbildningen är en treårig högskoleutbildning och merparten av sjukgymnasterna i länet har olika typer av vidareutbildningar.

Det kan vara utbildningar inom ortopedisk manuell terapi, fysisk träning, kognitivt förhållningssätt, akupunktur etcetera. Ett flertal sjukgymnaster har även så kallad magisterexamen (högskoleexamen 160 poäng). Att antyda att "specialisterna inom rehabilitering" skulle vara fler inom privata verksamheter är enligt min mening direkt osakligt. Sjukgymnaster med hög kompetens finns både inom landstingets verksamheter och inom privata verksamheter.

Lars Ludvigsson

leg sjukgymnast och ordförande i distriktsstyrelsen (Västmanland) legitimerade sjukgymnasters riksförbund.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons