Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parken Zoo inte värd pengarna

Annons

När jag i söndags tillsammans med en god vän tog mina barnbarn 10 och 4 år på en utflykt till Eskilstuna Djurpark så hände följande.

Redan vid ingången började jag undra. 520 kronor bara för att komma in. Tack vare VLT-kortet så skulle barnen få var sitt åkband på "köpet" om en vuxen betalade. Nu var vi två vuxna som gjorde det, men det påverkade inte rabatten vad jag förstår. Glad över åk-banden som skulle vara värda 130 kronor styck så gick vi in med barnen till "åkattraktionerna".

Ganska snart började jag att inse att många av de olika karusellerna och andra roliga saker inte gick att åka för den lilla tjejen i sällskapet.

Alltså måste en vuxen åka med och då skulle detta betalas. 45 kronor här och 30 kronor där blir mycket efter en stund. Kunde man inte ha upplyst om att det är en hel del som inte mindre barn kan åka därinne? Alla dessa priser finns så klart angivna lite här och där, men de olika rabatterna gör saken förvillande. Har barnen ett åkband och om vuxna måste vara med så tycker jag det skulle ingå i bandet.

Så gick vi över till djuren. Efter att ha gått omkring en stund så kände jag: var är de? Lejon och tigrar ligger så långt borta så de är svåra att ens få syn på. Lika med varanen och andra kräldjur. Den lilla i sällskapet tittade och tittade, men såg inte mycket av vare sig det ena eller andra även om vi lyfte och pekade.

Så vart det glassdags. Första stället hade cirka 15 meter kö. Vi beslutade att vänta med glass till uppträdandet av Darin klockan 16.00.

Vi placerade barnen på en gräsplätt framför scenen och letade reda på nästa glasskiosk. Lika många där, men i tre olika köer.

Två stackars unga tjejer gjorde vad de kunde men väntetiden blev över tjugo minuter. När vi kom tillbaka satt två oroliga ungar och spejade efter oss. Jag hade nästan ont i magen av att barnen suttit och väntat så länge.

Ja, inte var dagen i Parken så trevlig som jag trott och jag tänker på alla de föräldrar som har barn i olika åldrar kanske till och med fler än tre. Vilket hål i kassan för dessa. Kan de över huvud taget ta en sådan här tur?

Å andra sidan så kan man avstå med tanke på vad det gav. Om vi i Västerås skulle satsa på något i den här vägen, så hoppas jag att man verkligen tänker igenom alla olika delar av en sådan anläggning. Jag betalar gärna men inte för vad som helst. Det bör vara en hög kvalitet på en riktig djurpark och vill man ha åkattraktioner så gäller detsamma.

Gunmari Palmquist

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons