Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partierna måste vara tydliga

Annons

Om skrivandet av debattartiklar handlar om att medvetet misstolka innehållet i artiklar författade av politiska motståndare, får jag gratulera Roger Haddad (fp) till en överlägsen seger! Syftet med min korta artikel var att belysa ett problem som jag och många andra ser inom svensk politik i dag, det vill säga en ökad dragning mot en ideologisk mittfåra där alla tycker ungefär likadant. Jag noterar att Haddad i sitt svar till mig den 15 april valde att inte ens beröra detta!

Målet med min artikel var inte att dra i gång en skolpolitisk debatt. Att min reaktion kom just mot en folder som handlade om skolan har ingen betydelse i sammanhanget, och det borde Haddad begripa. Tydligen blev ivern att försöka ta billiga politiska poäng för stor. Å andra sidan kan jag känna mig lugn: representerar den omdiskuterade foldern folkpartiets skolpolitik, är den dimmigare och mer intetsägande än jag trodde.

Jag anser att det är av allra största vikt att partierna är tydliga med vad vi vill. Att trubba av sin politik för att nå större väljargrupper kan aldrig vara ett mål i sig. Jag tror att Sverige i längden tjänar på att väljarna får se markanta skillnader mellan de olika politiska alternativen, och där har alla partier ett ansvar.

Skräckexemplet är USA där stora väljargrupper tappat intresse för de två största politiska partierna, bland annat därför att de upplevs som alltför lika. Konsekvensen har blivit ett skrämmande lågt valdeltagande och en närmast uppgiven inställning till samhällsförändring.

I det sammanhanget framstår folkpartiets allmängiltiga material som en del av problemet, inte lösningen.

Stefan Kudryk

Kandidat för vänsterpartiet till Västerås kommunfullmäktige

och Sveriges Riksdag

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons