Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Inge Ahlbäck (S): Vi vill investera i jobb och utbildning

Från den Moderatledda alliansen i Västerås presenteras många visioner med minskat utanförskap, ökade investeringar, satsningar på unga och så vidare. Samtidigt har skatten sänkts med 65 miljoner i Västerås där arbetslösheten ökat med 56 procent det senaste året och uppgår nu till över 6 500.

Annons

 Antalet långtidsarbetslösa (minst sex månader) har ökat med över 100 procent. Av alla arbetslösa västeråsare är 1 675 ungdomar och av de dessa är det över 500 som har socialbidrag, nästan var tredje ungdom.

Socialdemokraternas budgetalternativ tacklar de utmaningar vi står inför med stigande arbetslöshet, främst bland ungdomen. Vi lägger förslag för att ta Västerås ur den ekonomiska krisen, men också för att rusta långsiktigt starkare. Det 21:a århundradets utmaningar måste mötas med investeringar i framtidens jobb och behov av kunskap.

Våra förslag står i skarp kontrast till den borgerliga majoriteten budget vars syfte är att göra Västerås till en europeisk genomsnittskommun, med samma höga arbetslöshet, samma brister i välfärden, samma underskott i de offentliga finanserna och samma ekonomiska klyftor.

Vi kommer att investera i jobb och utbildning inom ett brett ungdomspaket för att rusta de unga inför framtidens arbetsmarknad och som samhällsmedborgare.

Trots jobbkris är bristen på rätt kompetens ett hinder för expansion och nyanställningar i Västerås. För att säkra att företagen får tag på rätt kompetens vill vi att behoven bättre ska uppmärksammas när utbildningssystemen byggs ut, inte läggs ned som med Media- samt Handels- och administrationsprogrammen.

Per-Inge Ahlbäck

andre vice ordförande utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons