Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Johansson: Ständigt dessa attacker på Las

Inför hotet om konjunkturavmattning har nu Tomas Salzmann (m) kommit med förslag som skulle minska risk för uppsägningar, nämligen att förändra lagen om anställningsskydd (Las).

Annons

Kan inte moderaterna komma med något nytt, istället för att som vanligt attackera Las och arbetsrätten? Det går inte att säga att Las är problemet då arbetslösheten ökar. Däremot skapas en farlig obalans på arbetsmarknaden om moderaterna får som de vill. Det behövs vare sig längre provanställning eller försämrad arbetsrätt. Det ger inte företagen bättre ekonomi. Det är alltid efterfrågan som är avgörande.

Arbetsrättens yttersta funktion handlar om att reglera villkoren på arbetsmarknaden. Marknaden måste regleras för att skapa trygghet och goda förhållanden för de människor som agerar på den. Arbetsrätten har en moralisk dimension. De bästa förutsättningarna för att reglera arbetsmarknaden uppstår om köpare och säljare, fack och arbetsgivare, av egen kraft, själva genom kollektivavtal reglerar sina förhållanden.

Den gemensamma regleringen, mellan parterna, brukar benämnas den kollektiva arbetsrätten. Enskilda arbetstagare, säljare, kan också träffa avtal med arbetsgivare, köpare, vilket normalt faller under den individuella arbetsrätten.

Men på arbetsmarknaden är maktförhållandet ojämnt fördelat. Därför är kompletterande lagstiftning också viktig. LAS sätter gränser för vad som kan regleras i individuella anställningsavtal, hur dessa avtal kan utformas och sägas upp. Utan en arbetsrättslig lagstiftning och kollektivavtal är de flesta arbetstagare, säljare av arbete, i avsevärt svagare situation än sin motpart. Den lagstadgade arbetsrätten är därför en skyddslagstiftning för den svagare parten på marknaden.

När det gäller den arbetsrättsliga regleringen är det nödvändigt att den inte är statisk. Men idén som Salzmann lanserar håller inte. Den är inte genomtänkt. Las måste utvecklas och förändras, utan att dess skyddsvärde försämras.

Nya tekniska och organisatoriska system ersätter varandra. Sysselsättningen inom olika sektorer förändras över tiden och utvecklingen är olika i olika länder.

Las fastställer att tillsvidareanställning ska vara den huvudsakliga anställningsformen. Arbetsgivarens rätt att anställa på begränsad tid är idag begränsad. Den i Las använda metoden har visat sig inte vara tillräckligt effektiv. Kraven för att en tidsbegränsad anställning ska vara tillåten har varit svåra att kontrollera. En del arbetsgivare har kringgått dem och därför har allt fler löntagare, särskilt unga, lågutbildade och invandrare, tvingats acceptera tidsbegränsade anställningar. Det kan aldrig accepteras.

Per Johansson

LO-distriktet i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons