Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson och Lithammer: Vi vill ha svar av fp!

Annons

Folkpartiets gruppledare Bengt-Åke Nilsson ger ett förbehållslöst stöd till allt som kommunalrådet och partikamraten Roger Haddad kan tänkas göra. Nilsson hävdar även att vi använder "lögner och halv-sanningar." Det belägger han inte. Vi kräver att han klargör vad han menar med det. Annars förväntar vi oss en rak och tydlig ursäkt.

Däremot undviker Nilsson sorgfälligt att svara på våra kärnfrågor: Varför anmäler folkpartiet på hörsägen? Vilka motiv har folkpartiet till att offentliggöra rykten utan att ens undersöka om de är sanna?

Nilsson slår nu fast att det är helt rätt att företrädare för folkpartiet kan hantera nämndfrågor såsom privatpersoner. Det är ett sensationellt ställningstagande. Varför ska vi ha demokratiskt valda nämnder om de inte ska hantera påstådda missförhållanden inom det egna ansvarsområdet?

Hur gör äldrenämndens ordförande Bengt-Åke Nilsson om han får höra om missförhållanden inom äldreomsorgen i Västerås? För han frågan till nämnden eller gör han som Haddad och anmäler saken som privatperson till någon myndighet? Skickar han även ut ett pressmeddelande om sin anmälan som privatperson?

Det är djupt allvarligt att ledande företrädare för folkpartiet gör anmälningar på ren hörsägen som privatpersoner, i stället för att ta frågan till den egna nämnden. Är man förtroendevald kan man inte hantera frågor som rör den egna nämnden som privatperson.

Precis som vi skrivit tidigare ska ryktena självfallet påtalas för myndigheterna om de är sanna. Är ryktena osanna ska de inte ens offentliggöras. Fler gånger har vi frågat efter syftet bakom att Folkpartiet gör anmälningar efter hörsägen. Hittills har vi inte fått något svar.

Vid senaste fullmäktige ställde jag, Ulla Persson, en fråga till kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Unell (m) om hur förtroendevalda bör agera med frågor som rör den egna nämnden. Det blev ett bra och klargörande samtal.

Men fastän frågan var principiell klagar Bengt-Åke Nilsson nu över att Roger Haddad inte fick försvara sig i fullmäktige. Varför låter han då inte Roger Haddad delta i det egna försvaret i VLT?

Ulla Persson (s)

Per Lithammer (v)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons