Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Hjukström: Varenda krona och varenda unge räknas

Annons

Förra året samlade vi i Västmanland in drygt 1,2 miljoner kronor för Radiohjälpens största kampanj Världens Barn. Det motsvarar fyra kronor och 80 öre per person.

Nu ber vi alla västmanlänningar att ge ett bidrag i årets riksinsamling den 9-10 oktober och sätta nytt rekord i frivillig mobilisering.

Det finns gott om anledningar att bidra till insamlingen för världens mest utsatta barn:

w Varje år dör omkring 4,6 miljoner barn på grund av undernäring. Det motsvarar fler än 12 000 barn varje dag.

w Miljontals barn har ingen skola att gå till och får aldrig behandling av en läkare när de blir sjuka.

w I södra Afrika beräknas närmare 4,6 miljoner barn ha förlorat minst en av sina föräldrar på grund av hiv och aids.

Världens Barn-kampanjens insamlade pengar fördelas på olika projekt världen över som långsiktigt hjälper utsatta barn till en bra och värdig tillvaro.

Pengarna går till ett stort antal väletablerade och kända svenska organisationer, bland andra Röda Korset, Svenska kyrkan och Rädda Barnen, som samarbetar med lokala organisationer på plats runt om i världen.

Det är också viktigt att veta att de insamlade pengarna verkligen kommer fram. Med tidigare insamlade medel har det bland annat byggts ett tjugotal skolor i den krigshärjade delen av Sudan så att omkring 10 000 barn har kunnat börja skolan. I Colombias huvudstad Bogotá har 2 500 gatubarn fått akut hjälp såsom mat och tak över huvudet.

Detta är bara ett par exempel på projekt som hjälpt utsatta barn tack vare pengar från tidigare års Världens Barn-kampanjer.

I fjol fick 49 organisationer del av medlen till 135 olika projekt världen över. Förra årets kampanj inbringade totalt drygt 81 miljoner kronor, pengar som nu fördelas till både pågående och nya projekt.

Världens Barn är en unik kraftsamling där över 40 000 frivilliga deltar i arbetet, samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen.

Alla kan vara med och göra en insats. Varje krona och varenda unge räknas!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons