Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pia Nilsson (s): Besked önskas om trafikpolitiken

Annons

Vad vill egentligen Åsa Torstensson, (c) ministern som är ytterst ansvarig för infrastrukturen i vårt land? Vi är många här i länet som undrar och någon propo-sition kom inte i förra veckan, vilket utlovades så sent som för någon månad sedan.

Trycket är enormt om att anlägga mer järnvägsspår för att skapa fler avgångar så att ännu fler kan välja det klimatsmarta tåget. Kommunerna och landstinget här i Västmanland har lovat betala staten 576 miljoner kronor för att Citybanans två nya spår in till Stockholms central ska bli verklighet.

Ett villkor är dock att det blir dubbelspår mellan Barkarby och Kallhäll så att fler tåg från Västerås kan ta sig fram till Stockholm. Ett annat är att punktligheten förbättras hos tågtrafiken i Mälardalen. Kommer kraven att efterlevas? När får vi svar?

Ministern har tidigare antytt att kommuner och företag måste vara beredda att betala mer ur egen ficka för att få vägar och järn-vägar anlagda eftersom den svenska ekonomin är lite ansträngd, som det heter.

Först tar ministern och hennes regering bort 75 miljarder kronor från statskassan genom stora skattesänkningar för att sedan kräva att kommuner och företag ska betala det som är statens åtagande - att finansiera stomjärnvägs-nätet.

Vad kommer att hända med slussen i Södertälje som påverkar Mälar-hamnars framtid? Kommer den att byggas ut så att framtida översvämningar i Mälaren förhindras? När får vi svar?

Vi vill ha besked om vad ministern vill. Det är hög tid att ministern visar handlingskraft och talar om för oss västmanlänningar hur hon vill utforma trafikpolitiken.

Pia Nilsson

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons