Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pia Nilsson (s): Inget att jubla över

Annons

Jag borde väl jubla när den borgerliga regeringen återigen sänker skatten för mig och andra som tjänar mycket pengar. Jag borde väl vara tacksam för att fastighetsskatten nu blir lika för alla oss som äger ett slott eller en koja.

Jag borde väl glädjas åt beslutet att förmögenhetsskatten tas bort så att alla med stora förmögenheter nu äntligen kan få det lite anständigt. Jag borde väl skatta mig lycklig för att just jag inte tillhör de som får sin a-kassa sänkt eller att just jag får två nya karensdagar pålagda.

Jag borde väl vara glad. Det går ju bra för Sverige!Men hur ska jag kunna jubla när min granne som är sjukpensionerad inte får det bättre? Hon får inget jobbavdrag utan bara sämre ålderspension när det är så dags.

Hur ska jag kunna känna tacksamhet när min mamma som är pensionär inte får det bättre? Hon får ingen sänkt skatt trots att hon har jobbat i hela sitt liv.

Och hur ska jag kunna glädjas när min väninna inte får lägre skatt utan bara lägre a-kassa?

Så bra som det går för Sverige nu har det inte gjort på över 40 år. Vore det då inte rättvist att fördela lagrarna så att alla får del av det goda? Eller är det så att den som är sjuk får skylla sig själv, den pensionerade har gjort sitt och den som är arbetslös inte vill jobba?

Jag vägrar att ställa upp på det. Jag har högre tankar än så om mina medmänniskor.

Undrar hur regeringen tänker?

Pia Nilsson

Riksdagsledamot från Sala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons