Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pia Nilsson (s): Många får faktiskt höjd skatt

Annons

Alliansen gick till val med löften om en slopad fastighetsskatt alternativt en minskad, detta beroende på vilket parti man lyssnade på. Budskapet uppfattades dock av allmänheten som att om alliansen vann regeringsmakten så skulle fastighetsskatten bort. Majoriteten av dem känner sig grundlurade idag.

Vad som dock förvånar mig är hur Jörgen Johansson (c) med bisittare kan gå ut och säga att alla fastighetsägare i alla bygder har fått känna av en sänkt skatt. Detta

tolkar jag som en ren förolämpning mot den tredjedel av

landets småhusägare som mellan alliansens regeringsövertagande 2006 fram till 2009 kommer att få en höjd skatt.

Hur kan man gå ut och säga att dagens skatt är en reducerad skatt när det i själva verket är en höjning? Jag kan gå med på att det finns de som har fått en skattesänkning eller har en oförändrad kostnad. Dessa människor bor dock i Lidingö, Täby,

Tyresö och andra liknande ställen, mest i rika storstadskommuner.

Jag undrar också på vilket sätt alliansen har gynnat "den vanlige" löntagaren?

Enligt Västmanlands ledamotsbänk så är detta en politik som präglar den borgerliga regeringen. På vilket sätt då? Varken pensionärer, sjuka eller arbetslösa har fått känna på några skattelättnader och den lilla skattelättnad som vanliga löntagare har fått har ätits upp av höjd a-kassa, bensinpriser och bilförsäkringar samt av ökade kostnader för mat och boende. Vart tog den omtalade extra tusenlappen i plånboken vägen, Johansson?

Hittills har regeringen sänkt skatterna med omkring 60 miljarder. Det är mer än barnbidraget, föräldraförsäkringen och underhållsstödet tillammans kostar per år. Ungefär hälften av pengarna har gått till den rikaste femtedelen av befolkningen. Att argumentera att den borgerliga regeringen arbetar åt den "vanlige löntagaren" är med dessa fakta skrattretande.

Pia Nilsson

riksdagsledamot för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons