Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polfjärd (M): Samhället bygger på att fler arbetar och bidrar

Annons

Sedan Alliansen tillträdde 2006 har sysselsättningen ökat med drygt 200 000

personer, dessutom är drygt 220 000 färre personer sjukfrånvarande jämfört med 2006. I rena siffror betyder det att vår politik har ökat sysselsättningsgraden i samtliga åldersgrupper mellan 15 och 74 år och därför placerar Sverige i EU:s absoluta toppskikt.

Jämför vi åren 2006 och 2011 har Sverige gått från 14:e till 9:e plats när det gäller lägst arbetslöshet i EU.

Den samlade arbetslösheten finner vi främst bland unga och personer med utländsk bakgrund, därför genomför vi nödvändiga och viktiga reformer för att öka sysselsättningen och fortsätta sänka trösklarna till arbetsmarknaden.

Vi satsar exempelvis drygt 6,8 miljarder kronor på vuxenutbildning i år vilket är en ökning med drygt en miljard kronor jämfört med 2006. Komvux har byggts ut och omfattar numera även yrkesvux och lärlingsvux. Vi har dessutom infört yrkeshögskolan.

Aldrig har antalet studenter varit så många som 2011. Med dessa fakta kan vi nu se de positiva resultat Alliansregeringens politik har fört med sig.

Oppositionen verkar tro att jobben blir fler för unga genom höjda arbetsgivaravgifter, höjd restaurangmoms och kraftigt höjda skatter för företag och hushåll. Detta medan vi i Alliansen agerar eftersom vi vet att vårt samhälle bygger på att fler arbetar och bidrar till vår gemensamma välfärd.

Vi tänker fortsätta att prioritera att fler ska få tillgång till utbildning och arbetsmarknad och därmed bryta utanförskap.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons