Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker är av samma skrot och korn

Annons

En dålig förklaring. Ja, så har nye statsministern Reinfeldt beskrivit nya utrikeshandelsministerns Maria Borelius förklaring av att barnpassningen betalats svart ?för att familjen inte haft råd att betala vitt?.

En dålig förklaring, ja detta må väl på goda grunder vara årets verkliga ?understatement?, framför allt när man får veta att familjen Borelius under den aktuella perioden aldrig haft lägre årsinkomst än en miljon kronor.

Kunde verkligen inte Borelius ha hittat en bättre förklaring eller ursäkt?

Varför inte prova med den verkliga sanningen, nämligen att ?vi var för gnidiga, för småsnåla. Alla andra gjorde det ju, så varför inte också vi?. Det hade åtminstone varit ärligare och lättare för vanliga människor att förstå och ta till sig. Om än fortfarande olagligt och förkastligt.

Inte ett dugg bättre blir statsministerns förklaring att dessa två ministrar som praktiserat systemet med svartjobb inte haft en tanke på att sedermera bli ministrar och därmed utsättas för den granskning som numera alltid tillkommer sådana.

Vilka signaler skickar denna förklaring ut? ?Skattefuska så länge som du inte riskerar att utsättas för kontroll och mediebevakning!?, är ju kontentan av hans uttalande.

Nej, mina farhågor att politiker oavsett färg och partitillhörighet, är en i  grunden förtappad och korrupt del av befolkningen, som ingen kan lita på, är dessvärre redan efter några få dagar av ny ledning på väg att besannas. En grov generalisering? Ja, troligen.

Det finns nog en och annan, ja kanske rent av många, ärliga och rättsmedvetna politiker, men de är inte fler eller färre i  den ena eller andra fållan. Makten suger, skulle man kunna säga.

Det som förvånar allra mest är att dessa högsta så kallade företrädare för folket är så urbota korkade, att de underskattar både folket och medierna med sina okloka yttranden, när deras korruption börjar flyta upp till ytan.

Vad tar de oss för egentligen, obildade, ointelligenta idioter eller vad?

Jag hade bestämt mig för att följa den nya regimens göranden och låtanden med samma kritiska öga som jag följt den föregående. Men inte hade jag trott att jag skulle få vatten på min kvarn redan innan en vecka med det nya ledarskapet förflutit.

Vem kan nu vara förvånad över det som kallas politikerförakt?

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons