Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO: Folksams obegripliga svek mot pensionärerna

Annons

Folksams svek mot pensionärerna är obegriplig. Att ha en grupplivförsäkring som skall vara till hjälp för de efterlevande att åtminstone klara en del av begravningen ger en viss trygghet.

Eftersom man inte från Folksam vid något tillfälle meddelat pensionärerna att det finns en risk för att pengarna kan försvinna lever man lugnt vidare.

Det är åtskilliga äldre idag , 420 000 som har fått ett brev från Folksam där det står att beloppet som tidigare har gällt minskas med 42 procent eller som i en del fall från 21 000 kronor till 12 000 kronor.

Det är många som har betalat 20- 30 till och med 40 år vilket innebär att man har betalat mycket mer än vad man får. Många av de äldre är mycket ledsna och besvikna på Folksam och ställer frågan ” Hur kan man göra på detta viset?

Konsekvenserna av Folksams beslut blir att risken är stor att många av de 80 000 pensionärer som nu har villa och hemförsäkring samt 80 000 pensionärer som har bilförsäkring lämnar Folksam för något annat försäkringsbolag som man litar på.

Tilliten från pensionärerna och deras anhöriga för Folksam har raskt försvunnit och man frågar sig vad ledningen för Folksams Liv verkligen tänker på när de själva har åsamkat sig en fruktansvärt svår skada samtidigt som tusentals pensionärer känner sig väldigt lurade.

Vi uppmanar Folksam att åter sända brev till de aktuella pensionärerna med budskapet att de gamla beloppen skall gälla det vill säga ett helt basbelopp, 75 procent av basbelopp samt halvt basbelopp.

Gun Rauttio

Sven Larsson

PRO Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons