Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proaros: Bra med bred verksamhet

Annons

Visionen "Alltid bästa möjliga möte" genomsyrar hela Proaros verksamhet och är i fokus för äldreomsorgens arbete och utveckling. Att mötas med respekt, förståelse och omtanke är några av de viktigaste kvaliteterna i omsorgen. Ett bra bemötande kräver inte pengar. Det är ett förhållningssätt, som uppnås hos alla medarbetare genom målmedvetet arbete i alla led.

Proaros kan utveckla kvalitet till en låg kostnad genom att visionen förutsätter att kvalitetsutveckling sker i mötet, inte i budget. Ett entreprenöriellt förhållningssätt är också en förutsättning för utveckling, men entreprenörer finns i såväl offentliga organisationer som i näringslivet.

Kompetensutveckling på olika plan är också en självklarhet, lika väl som en arbetsplats där medarbetarna är delaktiga i utvecklingen. Just nu pågår exempelvis ett samarbete mellan två verksamheter. Komvux och Äldreomsorg väster utbildar tillsammans morgondagens omsorgspaersonal, genom att utbildning förläggs till Eriksborgs ålderdomshem och Fatburens äldreboende. Det är utveckling för alla berörda, inte minst de boende. Ett sådant initiativ, kan bara en organisation som Proaros ta, med sin verksamhet inom fler olika sektorer. Nya karriärvägar och kompetensutveckling är också en särskild möjlighet hos oss.

Under september utför äldrenämnden sin årliga brukarundersökning. Den blir vägledande för det kommande årets utvecklingsarbete inom Proaros.

Visst är det som Attendo Care menar i VLT den 13 september att konkurrensen med de privata alternativen sporrar oss att förbättra av kvaliteten samt göra det till en rimlig kostnad. Med den boende i fokus bedriver Proaros äldreomsorg av högsta kvalitet. Därför är jag är stolt att vara medarbetare i Proaros.

Katarina Widforss

Avdelningschef

Proaros äldreomsorg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons