Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda a-kassan!

Annons

I dag avgörs a-kassefrågan i Sveriges riksdag. Då är det upp till de 349 ledamöterna att bestämma om löntagarna i Sverige ska leva i trygghet och tillförsikt eller oro och ångest.

Förslaget riksdagen ska ta ställning till handlar i stora drag om att löntagarna ska få en försämrad ersättning när de blir arbetslösa samtidigt som avgifterna för att vara med i fack och a-kassa höjs kraftigt. Kort sagt; vi får betala mer för en sämre försäkring.

Som vanligt drabbar förslaget oss unga extra hårt. Jobbar man mindre än 80 timmar i månaden, vilket många unga gör i dag, så räcker inte det för att få a-kassa. Inte heller studenter som misslyckas med att hitta sommarjobb får någon a-kassa utan tvingas leva på kommunala socialbidrag.

Det är en märklig politik, där man sparkar på dem som redan ligger i stället för att skapa fler jobb.

Regeringen och riksdagsledamöter från de borgerliga partierna har hittills avfärdat socialdemokraternas och fackföreningarnas kritik. Därför uppmanar jag dig som läser detta att ta kontakt med de borgerliga riksdagsledamöterna från länet och framföra din kritik mot förslaget.

Jessica Polfjärd (m), Staffan Anger (m), Agneta Berliner (fp) och Jörgen Johansson (c) kanske kan strunta i fackets och oppositionens kritik, men de kan inte strunta i sina väljare.

Gabriel Wikström

Ordförande SSU-Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons