Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramnäsbo: Sossarna i Sura borde skämmas!

Annons

Jag och min familj är sedan årsskiftet nyinflyttade i Ramnäs. Vi har funnit oss tillrätta och trivs bra. För en månad sedan satt min fru och jag och sorterade vår post, bland annat fann vi ett flygblad från socialdemokraterna i Surahammar. I denna skrivelse tog man avstånd från rasism och nationalsocialistisk propaganda som veckan innan hade delats ut av Nationalsocialistisk front här i Ramnäs.

"Bra" tänkte jag och lämnade över bladet till min fru. Hon läste igenom texten, höjde på ögonbrynen och frågade: "Har du läst hela texten?" "Nää", svarade jag lite allmänt förvirrad, "hurså?"

"Gör det då!" Vilket jag gjorde, och det ångrar jag, för sedan kunde jag inte sova på hela natten. Förutom avståndstagandet från rasism, så löd den sista delen av texten: "Orättvisorna i det svenska samhället beror på den borgerliga regeringen, som tar från de fattiga och ger till de rika!"

Tack för den passningen! Jag hoppas att socialdemokraterna i Surahammar har bra bollsinne, för det här kräver en förklaring!

I ett utskick mot rasism antyds det att rasistiska missförhållanden i Sverige orsakas av borgerlig politik! Jag känner mig djupt kränkt!

Jag är för ett mångkulturellt Sverige. De som kommer hit skall få leva ett bra liv, i ett bra land, bland människor som respekterar varandra. Den politiska debatten ska vara fri från fördomar i en sann demokratisk anda, där politik diskuteras utifrån ideologisk hållning, sakkunskap och fakta.

Socialdemokraterna i Surahammar är uppenbarligen för en intern världsordning, där man anser sig själva vara "Guds gåva till mänskligheten i allmänhet och till höga ideal i synnerhet". Man tar ingen som helst hänsyn till att liberala idéer var före socialismen med att formulera idén om människors lika värde, individens rätt att bruka och äga jorden där man bodde, rättssäkerhet för den enskilde med mera.

Om man lever i den politiska villfarelsen att människor med borgerliga värderingar utgörs av ett "höginkomsttagarfrälse", som tar från de fattiga och ger till de rika, så tycker jag att man skall börja med att "sopa framför egen dörr".

Eller vill man förklara varför så många människor med invandrarbakgrund arbetar inom de borgerliga partierna eller sitter i riksdagen? Man får inte kränka dessa människor för sin etniska härkomst, men för att de delar borgerliga värderingar?

Har dessa människor kommit till vårt land för att " ta från de

fattiga och ge till de rika"?

Jag har svårt att tro, till och med i mina vildaste fantasier, att socialdemokraterna i Surahammar tror på detta själva. Men då kan man fråga sig varför de "trampar lågvatten" istället för att söka bred politisk uppslutning kring dessa frågor.

En annan sak som jag tycker de skall ta i beaktande, är att många yngre familjer söker sig till Surahammars kommun till följd av en gynnsam prisbild på bostäder, samt ett centralt läge i Västmanland. Jag kan skäligen misstänka att en inte alltför liten del av dessa nya kommuninvånare faktiskt delar borgerliga och liberala värderingar. Är detta ett bra sätt att hälsa dessa nya kommuninvånare välkomna?

Göran Lundquist

Ramnäs

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons