Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen klarar inte brottsbekämpningen

Annons

Hur ska justitieminister Thomas Bodström klara brottsbekämpningen i EU när han inte klarar den på hemmaplan? Är det så att socialdemokraterna arbetar för att stärka det internationella samarbetet därför att man misslyckats med att bekämpa brottsligheten i Sverige? Det rimmar illa att låta polis och tull i Sverige förfalla, samtidigt som man säger sig vilja arbeta internationellt mot brottsligheten.

Om det internationella samarbetet mot brottsligheten ska kunna fungera krävs att alla deltagande medlemsstaters rättssystem fungerar som de ska. Kedjan är bara så stark som den svagaste länken. Låt oss hoppas att Sverige inte utgör länken som brister när det verkligen gäller. Som situationen ser ut som i dag vad gäller brottsutredningar som avskrivs, polisstationer som håller semesterstängt, tingsrätter som läggs ner och tull som får minskade resurser, är jag inte säker på att Sverige lever upp till förväntningarna.

Socialdemokraterna och Thomas Bodström ska ta ansvar för det svenska rättsväsendet. Det gör de inte. Sedan mitten av 1990-talet har antalet poliser minskat och samtidigt har antalet brott ökat. Ekvationen går inte ihop och socialdemokraterna har ansvaret för det, något att tänka på inför den 13 juni.

PETER ALTHIN (kd) Rättspolitisk talesman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons