Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehabilitering förutsätter bassäng

Annons

Jag delar Pentti Pitkänens uppfattning den 18 november att rehabiliteringsbassängen vid centrallasarettet fyller en mycket viktig funktion och är en förutsättning för att behovet av habilitering och rehabilitering ska kunna tillgodoses. Därför är det centerpartiets uppfattning att det är orimligt att riva dagens bassäng innan en ny bassäng är uppbyggd.

Att hänvisa de som är i behov av bassängträning till andra ställen är inte realistiskt eftersom det är fulltecknat på andra håll. Jag vill också understryka att det är viktigt att bassängen bör finnas i nära anslutning till övrig rehabiliteringsverksamhet.

Jag vill också påpeka att det är viktigt att behovet av nya vårdavdelningar vid centrallasarettet blir tillgodosett, eftersom de nuvarande vårdavdelningarna inte motsvarar kraven på en bra arbetsmiljö och gör det svårt att bedriva en bra och effektiv vård. Nu måste de här frågorna lösas på ett vettigt och bra sätt så att alla behov blir tillgodosedda och de berörda parterna blir nöjda.

Några fler felsatsningar av byggnationer vid centrallasarettet vill vi inte se. Jag håller med om betydelsen av fysisk aktivitet och riskerna och konsekvenserna av felaktig läke-medelsanvändning.

Att införa fysisk aktivitet på recept har jag motionerat om i Landstinget Västmanland men tyvärr valde socialdemokraterna och vänsterpartiet att avslå motionen.

När det gäller felaktig läkemedelsanvändning har vi tillsammans i oppositionsalliansen under devisen Din hälsa vårt mål påtalat socialdemokraternas och vänsterns oförmåga att komma till rätta med övermedicineringen av äldre personer. Följden av att personer äter för många mediciner blir att människor blir sjuka och hamnar på sjukhuset i stället för att bli friska.

Landstinget Västmanland har en vision som lyder:

"Det hälsofrämjande landstinget bidrar till ett gott liv för alla". Min uppfattning är att om landstinget ska kunna leva upp till och förverkliga den visionen kan inte rehabiliteringsbassängen rivas innan en ny är byggd.

Inger Elison (c)

Oppositionsråd i Landstinget

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons