Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reijo Södergren: Den förda politiken går inte ihop ? eller?

Moderaterna Mats G Nilsson och Staffan Anger lovar att det blir ett bra år för pensionärerna, samtidigt som pensionerna eventuellt ska sänkas på grund av den ekonomiska krisen. Hur stor blir då vinsten för oss pensionärer?

Annons

En pensionär, som har 18000 kronor i månaden i pension betalar cirka 11500 kronor mer i skatt per år än en löntagare.

Jobbskatteavdraget berör troligen endast dem som jobbar efter 65+ samt vissa avdankade politiker, eller hur?

Nilsson och Anger skriver även om den effektiva arbetsmarknadspolitiken och den höga sysselsättningen, samtidigt som många i år blir och kommer att bli av med sina jobb inom den privata industrin på grund av den rådande krisen i världen.

Jag får inte ihop det hela. Arbetsmarknadspolitik skapar inte nya jobb i privata företag, utan endast jobb som betalats med våra skattepengar. För att få in pengar måste de privatägda förtagen gå med hyfsad vinst, anställa flera och ha en vettig satsning på utvecklingen av produkter och tjänster, eller hur?

Inget företag i Sverige har satsat på solenergi, trots att, i alla fall tidigare, de ledande experterna i Europa finns/fanns i Uppsala.

Jag vill veta om Nilssons och Angers "visioner" när det gäller pensionerna är förankrade i regeringen och om beslut redan har tagits. Om det de skriver är sant, vill jag tacka dem.

Det kanske är dags för mig och andra pensionärer att rösta på moderaterna, om de nu inte gör som alla partier verkar göra - ändrar sig efter valet!

Reijo Södergren

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons