Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reijo Södergren: Vi pensionärer vill inte sponsra barnfamiljerna

I slutet på 1990-talet betalade pensionsfonderna ut miljarder till företagen, för att politikerna tyckte att det fanns för mycket pengar i pensionsfonderna.

Annons

Hur dumma kan egentligen politiker bli? Det var då avtalspensionerna satte fart!

Jag läste artikeln Föräldrar under tidspress (VLT den 21 januari), skriven av tidsforskaren Jörgen Larsson, beträffande det här med 35 timmars arbetsvecka.

Vi 30- och 40-talister klarade våra barn, trots att vi bara fick ett litet barnbidrag som hjälp. Vi anpassade utgifterna till inkomsterna vi hade och slängde inte ut en massa pengar på onödiga saker. Vi använde exempelvis endast bilen när det var nödvändigt. I övrigt var det cykla, gå och ta bussen som gällde. Buss var billigt på den tiden!

Vi pensionärer är inte villiga att sponsra med ytterligare bidrag till bland annat barnfamiljerna. De har i dag ett hyfsat barnbidrag och dessutom betald föräldraledighet.

Dessutom får vi pensionärer vara med att betala det så kallade jobbavdraget, till och med för avdankade politiker och beskattas mer än de som jobbar, trots att vi har sämst inkomst.

Är det några vi ska hjälpa, så är det fattigpensionärer, långtidssjukskrivna och arbetslösa. Lägg 1,5-2 procent extra skatt på alla som jobbar, så att får man pengar till angivna grupper!

Vi pensionärer ska inte behöva vara med och betala en gång till! De flesta av männen och även många kvinnor har jobbat 40-50 år och har byggt upp samhället, som nu håller på att raseras av inkompetenta politiker och företagare. Det behövs verkligen en skärpning!! Lär er planera vettigt, som man gjorde förr!

Reijo Södergren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons