Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejdnell Wahlsten: Verkligheten ligger i betraktarens öga

Inte med ett ord berör Birgitta Nilsson det faktum att såväl när mötena fastställde landstings- (sju avhopp) som kommun-listan (tre avhopp), att man bortsåg från provvalsresultaten.

Annons

Få avsteg görs i andra partier från medlemsomröstningen men provvalet väger lätt inom Folkpartiet.

Den kände statsvetaren Tommy Möller säger att den ”den logiska slutsatsen av det pekar på att man i ännu högre grad bygger ut personvalssystemet för att frånta de här små klickarna i partierna den stora makt de har i nomineringsprocessen”.

Så rätt. När man så radikalt frångår provvalet och favoriserar sina vänner kallas det för vänskapskorruption.

Nilsson för nu fram ett nytt kriterium i debatten. Tydligen måste man vara närvarande för annars blir man nedputtad på listan. Oavsett provvalsresultat eller kön, etnisk bakgrund, erfarenhet etcetera, som annars anges som skäl att stuva om på listan.

Birgitta Nilsson försöker glätta upp bilden av mötet och säger det var en ”god stämning vid mötet”. På nyhetsplats i VLT uttrycker en ledande folkpartist i stället en annan bild med orden ”en bedrövlig tillställning” och gick från mötet. Verkligheten ligger i betraktarens ögon.

Undertecknade har båda vuxit upp i frisinnade och liberala hem och varit medlemmar i Folkpartiet under många år. Vi innehar förtroendeuppdrag för Folkpartiet.

Vi, liksom Folkpartiet, anser att det alltid är mobbaren som skall flyttas på och inte den som blir utsatt för mobbningen. Det gäller tydligen inte inom partiorganisationen i Västerås.

Åke Wahlsten

som inte står på några FP-listor i höstens val

Jan Rejdnell

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons