Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RH-klassernas situation måste lösas

Annons

Den 13 december uppmärksammades RH-klasserna vid Fridhemsskolan i VLT och den 14 december i en debattartikel av centerns Vicki Skure-Eriksson och Magnus Kindbom.

För att få en uppfattning om verksamheten och den särskilda problematik som gäller för denna verksamhet har jag besökt RH-klasserna tillsammans med Britt Sandström, ordförande (s) för barn- och ungdomsnämnden.

Situationen för RH-klasserna är inte bra. Deras lokaler vid Fridhemsskolan är små och trånga. Det finns heller inget ordentligt vilrum för de elever som behöver vila eller få en lugn stund i avskildhet. Sannolikt finns det även behov av ytterligare teknisk utrustning.

Genom att all verksamhet för år 1 och 3 flyttats från Fridhemsskolan till grannskolan Rösegårdsskolan är det också svårt att upprätthålla idén om att eleverna i RH-klasserna i de aktuella åldrarna ska tillhöra och ha sin hemvist i en viss klass. Personalen kan även vara i behov av flera hjälpmedel i sitt arbete.

Just nu pågår en översyn av kommunens verksamheter för barn och unga med olika funktionshinder.

RH-klassernas situation har givetvis ett samband med denna översyn.

Fram till nu har vare sig den nämnda översynen eller RH-klassernas situation inte diskuterats eller behandlats av Pro-aros styrelse.

Som ordförande kommer jag nu att ta initiativ till att Proaros styrelse får upp de funktionshindrade barnens situation på dagordningen för ett närliggande styrelsemöte.

För min del är det helt klart att RH-klassernas besvärliga situation måste åtgärdas och lösas. Jag räknar även med att över-synen av de kommunala verksamheterna för funktionshindrade barn ska ge förbättringar för RH-klasserna.

Staffan Jansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons