Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ria - Vänner i Västerås: Ett godare nytt år med en stadsmission

Annons

Vi välkomnar budskapet om och tankarna kring start och uppbyggnad av en stadsmission. Som ideell förening utövar vi sedan ett par år med få personella resurser ett aktivt stöd till RIA Hela Människan och ser en större möjlighet att utöka och samla volontärer av olika slag i en samlad och handlingskraftig organisation som en stadsmission kommer att utgöra.

Idag kraftsamlar olika organisationer för att bidra till ett bättre liv för stadens hemlösa, som lever i ett oacceptabelt utanförskap i vårt civiliserade samhälle. De senaste åren har olika initiativ tagits med skiftande resultat.

De hemlösa är dock inte de enda som behöver stöd och hjälp i nöd och utsatta situationer. Vi får rapporter om att allt fler grupper i olika åldrar, på olika sätt och över tid behöver aktivt stöd för att klara sig i skiftande nödsituationer och livskriser. En stadsmission i Västerås skulle, som i de städer där denna organisationsform finns, innebära ett kraftfullt tillskott av humanitärt bistånd och professionell samling av

goda krafter i fältarbete, rådgivning och olika stödinsatser utifrån lokala behov och förutsättningar.

Om alla goda krafter får möjlighet att samverka i en stadsmission så frigörs och samlas med all sannolikhet mycken energi som idag utförs i olika lovvärda och välbehövliga punktinsatser. En stadsmission har också ett varumärke som borgar för erfarenhet, kontinuitet och mångårig kunskap om hur professionellt stöd skall utövas och med detta signum säkerställs också att allmänheten, näringslivet samt övriga aktörer för det goda samhället blir mer välvilligt inställda till att bidra med sitt stöd finansiellt och personellt.

Vi ser med stor tillförsikt på det initiativ som tagits

i och med uppropet om en stadsmission i Västerås och stöder denna utvecklingstanke med hela vårt hjärta. Vi är beredda att bistå med vår kraft för att förverkliga dessa goda tankar som kommer att göra skillnad för de mest utsatta och sårbara människorna i vår stad.

Anita Lilja-Stenholm

Karl-Erik Andersson

Hjördis Häll

Björn Asplind

Ralph Nilsson

Solveig Ericson

Lars-Erik Larsson

Styrelsen för RIA - Vänner i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons