Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rika kan betala städhjälp själva

Annons

Svar på Agneta Berliners debattinlägg "Ge oss avdragsrätt för hushållstjänster" den 4 januari. Avdragsrätt för hushållsnäratjänster kan vara berättigad i vissa fall, dock ska inte de fattiga behöva betala de rikas skattesubvention. Många med mycket god ekonomi som inte vill städa själva, har mycket väl råd att anlita en städfirma och ska därmed inte ha lägre skatt. Däremot de med lägre inkomst som inte har möjlighet att på egen hand klara hushållsarbetet ska ges avdragsrätt.

Jag tycker att de hushållsnära tjänsterna ska ges status på en vit arbetsmarknad, och vill liksom Agneta Berliner att de som arbetar inom den hushållsnära sektorn ska omfattas av sedvanliga sociala förmåner, pensionspeng och så vidare. Det vore

ypperligt om fattiga pensionärer kunde dra av städhjälp, snöskottning med mera i sin deklaration och för detta få en viss skattesubvention.

Jag kan med viss tvekan tänka mig gå med på Berliners förslag så att projektet sparkas i gång. Men när projeket väl är i gång, kommer jag att rösta på det parti som verkar för att skattesubventionen ges i en fallande skala ju högre inkomsten är.

Anita Söderberg

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons