Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter (m): Alliansen har en politik för alla

Regeringens främsta uppgift är att bryta utanförskapet genom fler jobb i fler och växande företag.

Annons

Under 2007 års första hälft startades närmare 30000 nya företag och under regeringens första år vid makten minskade utanförskapet med 164000 personer. Men det har gjorts mer än så och det är viktigt att berätta om fler bitar.

Pensionärerna gynnas exempelvis av regeringens politik för arbete och tillväxt. Den pågående utvecklingen, där fler kommer i jobb och inkomsterna förbättras leder till ökad genomsnittlig lön. Detta gynnar pensionärerna, eftersom pensionerna i ålderspensionssystemet bland annat är knutna till genomsnittsinkomsten. För 2008 och 2009 bedöms den årliga ökningen av pensionerna bli cirka 4000 respektive 6000 kronor. Det är en tydlig förbättring jämfört med exempelvis 2005, då pensionerna ökade med 2000 kronor.

Västmanland kommer på 30 års sikt att ha en betydligt äldre befolkning än riksgenomsnittet, varför det är viktigt att vi lockar arbetskraft till regionen. Att driva företag i Sverige ska vara enkelt, roligt och lönsamt. Regelförenklingar är därför viktiga för jobbskapande i landet. Regeringens mål är att minka företagens administrativa kostnader för samtliga statliga regelverk med minst 25 procent till hösten 2010 och arbetet är i full gång.

Låt oss även belysa slopandet av förmögenhetsskatten. Om inte socialdemokraterna hade avskaffat den för huvudaktieägare hade Stefan Persson idag betalat mellan 1 och 1,5 miljard i skatt bara för sitt innehav i H Vi tror, liksom socialdemokraterna, att konsekvensen av en sådan beskattning blir att företagare väljer att satsa sitt kapital någon annanstans. Med ett socialdemokratiskt rättvisebegrepp var en sänkning av Perssons skatt med över en miljard rättvist. Men när vi klubbade igenom slopandet av förmögenhetsskatten som innebar en sänkning med 45 miljoner, höjdes arga röster om rikemanspolitik.

Även fastighetsskattens avskaffande har debatterats häftigt. Att behöva flytta för att grannen sålt sitt hus dyrt eller området blivit populärt är nu ett minne blott. Reavinstskatten beräknas på den vinst du gör vid en försäljning. Den blir därmed förutsägbar och innehåller inte osäkerheten som den tidigare fastighetsskatten innebar.

I slutet av januari kommer många av oss även märka jobbskatteavdragets fullbordande när de 1000 kronorna blir ett faktum. Den historiska sysselsättningsökningen har resulterat i medel som vi nu kan satsa på vård, skola, omsorg och infrastruktur. Under 2008 sjösätts bland annat den efterlängtade tandvårdsreformen, som borgar för god tandhälsa för alla.

Varken jobbskatteavdraget eller tandvårdsreformen kommer dock att göra någon rik. Syftet är, att tillsammans med en rad andra åtgärder, skapa den bredd på välfärden som medborgarna förväntar sig.

Alliansregeringen har en politik för alla och den ska bjuda in till traditionella värderingar som förespråkar en stark jobblinje, samtidigt som hävstångseffekten av att fler går från utanförskap till arbete resulterar i ett tryggt samhälle.

När vår sakpolitik ger utdelning skapas synergieffekter som kommer alla till del. Människor ges möjligheter, vilket skapar framtidstro och äkta rättvisa.

Staffan Anger

Jessica Polfjärd

Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons