Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter (S): Stoppa utförsäkringarna, gör om, gör rätt!

Över 600 västmanlänningar riskerar att utförsäkras från sjukförsäkringen nästa år.

Annons

Protesterna mot denna politik har inte bara kommit från oss i oppositionen, utan också från mängder av remissinstanser, och Försäkringskassans generaldirektör avgick till och med i protest mot utsorteringspolitiken. Allt detta verkar ha gått den Moderatstyrda alliansen förbi.

Vi skulle aldrig komma på tanken att utförsäkra människor ur sjukförsäkringen, varken nu eller i framtiden. Den som är sjuk måste har rätt till en rimlig ersättning under tiden man blir frisk. Att man ens ska behöva säga det är ett bevis på hur snett det har gått.

Vi är givetvis för att varje arbetad timme behövs, och att om man har viss arbetsförmåga så ska man få stöd och hjälp för att kunna hitta ett arbete där arbetsförmågan tas till vara. Vad vi inte förstår är varför folk först måste utförsäkras för att sen få stöd att komma ut på arbetsmarknaden. Det är också obegripligt att deltidssjukskrivna nu tvingas ta tjänstledigt från sina arbeten för att bli heltidsarbetssökande!

En stor grupp av försäkringslösa växer nu fram som en konsekvens av regeringspolitiken. Det är ovärdigt vårt välfärdssamhälle. Regeringen har länge dolt sin politik bakom en retorik att man ska satsa på arbete framför bidrag. Det ska löna sig att arbeta har varit parollen. Vad man egentligen säger är: Det ska kosta att bli sjuk! (eller arbetslös för den delen).

Vår uppmaning till regeringen är: Stoppa utförsäkringarna, gör om och gör rätt! Det kommer vi att göra om vi vinner valet!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons