Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter (s): Svenska folket vill ha rättvisa!

Annons

För någon månad sedan förklarade ledande moderater det dåliga opinionsläget med att det var inget fel på den förda politiken. Underförstått så var det väljarna som inte förstått vilka bra förslag som regeringen genomfört. Detta skulle nu åtgärdas med en ordentlig informationskampanj och ett flertal miljoner skulle satsas ur partikassan på annonser i dags- och kvällstidningar.

Annonserna har vi sett utan att bli imponerade och det är väl i den andan som Jessica Polfjärd och Cecilia Magnusson skriver om regeringens förträfflighet, både vad som gjorts och vad som komma skall.

Debattinlägget innehåller vad vi kan se bara en massa siffror och procentsatser staplade på varandra i något slags försök att övertyga läsaren om att nu har alla fått det bättre och till dem som är missnöjda inte minst pensionärerna så kommer det manna till hösten. Inte från himmelen dock utan från den stundande budgetpropositionen.

Det senare har vi inte sett ännu men för-aningarna om de sämst ställda pensionärerna är väl en skattelättnad på 80 kronor i veckan samtidigt som avståndet till dem som jobbar ytterligare ökar, för där ska det tredje steget i jobbskattesänkningen nu genomföras. Avståndet mellan den som jobbat i 45 år, och nu får sin välförtjänta ihopjobbade pension, och den som nu jobbar, ökar ytterligare med de förslag som ligger. Detta är sanningen med regeringens politik.

Argumentationen i att pensionerna nu ökar mer än under den socialdemokratiska regeringsperiodens slutskede faller ju tämligen platt då de nu ökade pensionerna grundar sig på en ökad inflation och inte på initiativ från regeringen. Högre pension som följd av ökad inflation ger ju ingen ökad köpkraft utan brukar kallas för luft i plån-boken.

Det är väl det senare som stora delar av det svenska folket har upptäckt. 2008 blir med all säkerhet det första året sedan det var borgerlig regering senast som löntagarna inte får ökad köpkraft. Prisökningarna äter upp löneökningarna.

Genomförda skattesänkningar har framförallt träffat dem med redan goda inkomster. För att inte tala om det totala fiaskot med fastighetskattens borttagande, som i stället resulterade i att merparten av Sveriges villaägare kommer att få ökade kostnader på detta område. Om läsaren misstror mig så kan jag hänvisa till Villaägarförbundets uträkningar.

De upptornade problemen på arbetsmarknaden nämner debattörerna inte med ett ord. Stora neddragningar på utbildningssidan inom arbetsmarknadspolitiken gör att samtidigt som den goda utvecklingen viker, och fler står utanför arbetsmarknaden, så råder stark brist på arbetskraft inom vissa yrkesområden. Flaggskeppet inom borgerlighetens politik - jobben - håller på att vända till ett problem. Nu beror detta på en global lågkonjunktur, enligt ledande moderater, medan regerings politik var orsaken till den positiva utvecklingen under den globala högkonjunkturen.

Stora delar av svenska folket har genomskådat borgerlighetens orättfärdiga politik. Svenska folket vill inte ha en politik som ger mer till den som redan är välbeställd och tar från den som nästan inget har. Svenska folket vill ha rättvisa! Svenska folket vill inte att inkomster beskattas olika beroende på om man jobbar eller är pensionär. Det är där grunden till dåliga opinionssiffror ligger.

Till debattörerna kan jag till sist säga: problemet för regeringen är nog att de flesta svenskar har förstått regeringen politik, och då hjälper inga reklamkampanjer i världen.

Sven-Erik Österberg

OLLE THORELL

riksdagsledamöter för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons