Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamöter (S): Vi firar en vit jul

Var tionde barn känner oro inför julen. Inte för att tomten ska ge fel julklappar. Utan för att han vinglar så konstigt.

Annons

Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande.

Ännu fler barn känner obehag under julen, barn till normaldrickande föräldrar. För när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar beter sig som han inte brukar, då står inte längre julen för en trygg gemenskap.

Vi har ställt oss bakom kampanjen vitjul för att alla barn förtjänar en högtidshelg fri från berusade vuxna. Vitjul vill få fler vuxna att avstå alkohol under julhelgen och genomför även en rad alkoholfria aktiviteter för barn och ungdomar runt om i landet.

Gör som oss och ta ställning du med och skippa alkoholen i år! Om du kan lova att avstå alkohol över 2,25 procent under julafton, juldagen och annandagen räknas det som ett ställningstagande.

Även om du själv inte kommer att fira jul tillsammans med barn så kan du göra ett ställningstagande i solidaritet med alla de barn som växer upp i hem med missbruk.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons