Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riskfyllt att ta promenad

Annons

På väg till stadsbiblioteket gjorde jag för en tid sedan återigen en riktig praktvurpa. Det slutade som tur var bra men resultatet blev skrubbsår lite här och där.

Orsaken till fallet var en lös gatsten. Nu är jag en frisk relativt ung person som klarar ett sådant fall med lite mindre blessyrer.

Men tänk om jag inte hade varit ung? Tänk om jag hade varit en av de många 70+ are som ofta går till biblioteket för att läsa tidningar eller låna böcker?

Visst är det vackert med gatstenar i city. Det ger en varmare utformning än bara asfalt. Men det krävs underhåll för att det inte skall bli fällor. Lösa gatstenar är lätt att snava på.

Västerås kommun har under lång tid slarvat med underhållet av gator och cykel/gångbanor. Slarvat i form av att underhållet har uteblivit. Ekonomi har använts som ett skäl att vänta.

Som ekonom vänder jag mig mot det sättet att räkna. Underhåll blir alltid mycket dyrare ju längre man skjuter på det.

Som politiker har jag ett ansvar att inte våra kommuninnevånare skadas på grund av bristande underhåll. Jag vill öka ambitionsnivån för att komma tillrätta med den underhållsskuld av vägar som Västerås har.

Vi kan inte blunda längre. Vi kan inte vänta tills en cykelbro har rasat innan vi agerar. Om inte driftsbudgeten räcker för att göra nödvändigt underhåll så måste vi göra en reinvestering och låna upp pengar till detta. Vi kan inte bara bygga badhus utan vi måste också kunna ta oss dit på ett säkert sätt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons