Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roberth Ström: Även landstingen skulle tjäna på att det finns privata sjukhus

Annons

Man har barn och tycker inte att 1000 kronor i månaden är mycket - en tusenlapp utöver den landstingsskatt man redan betalar. Vari ligger problemet?

Kön till sjukvården kan vara lång. Ska staten besluta vilka som ska få hjälp? Är det inte upp till varje förälder att välja var han eller hon vill lägga sina pengar? Istället för att köpa en ny platt-tv så kan man lägga sina pengar på barnen.

Socialdemokraterna gör jämförelsen med USA. De drar upp det här med obehöriga lärare. Har de missat något? I Sverige finns det många obehöriga lärare.

Sedan skriver de om skolor med hög kvalité. Hur skulle hög kvalité garanteras i Sverige? Svenska skolor som alltmer kommer på efterkälken. Resultaten försämras och lärarna har det mycket tufft. Det som sossarna påstår är rena rama snömoset.

I den socialdemokratiska världen får alla stå i kö och vackert vänta på sin tur. Är det rimligt att våra barn ska behöva vänta? Är inte barnen det viktigaste vi har?

Det är pinsamt att höra att det skulle vara en så kallad gräddfil för de rika. Hade jag haft barn hade jag gladeligen betalat 1000 kronor i månaden. Det är nämligen så att alla vinner på detta. Kön blir kortare till landstingsvården och båda parter kommer fortare fram till läkare.

Roberth Ström

Surahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons