Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rocklunda - en smocka för småföretagandet

Annons

Ett unikt beslut togs i kommunstyrelsen i Västerås att sälja Rocklunda till PO Petterssons och Fredrik Svenssons bolag Arosmotet fastigheter AB. Syftet är att utveckla Rocklunda till ett ännu attraktivare idrottscentrum tillsammans med idrotts-rörelsen och Västerås stad. Alla partier står bakom beslutet sånär som på ett olyckligt krav från socialdemokraterna om kollektivavtal.

Kravet är mycket allvarligt eftersom det tvingar Arosmotet att om man i sin tur lejer in andra företag i driften så kräver staden kollektivavtal. I klartext betyder detta att småföretag i form av enskilda firmor, fåmansbolag etcetera som i praktiken inte kan ha kollektivavtal är ute-stängda från Rocklunda i 25 år.

I kommunstyrelsen var representanter för socialdemokraterna och vänsterpartiet okunniga och närmast oförskämda med sin attityd till de mindre företagen. Vi från oppositionen föreslog en kompromiss som var juridiskt korrekt att behålla paragrafen om kollektivavtal men tillägga ett generellt undantag för de riktigt små företagen så att Arosmotet kan vara fri att välja om man så vill anlita ett stort företag med kollektivavtal eller ett litet utan kollektivavtal.

Västerås får möjlighet till ett antal nya arenor till ett lägre pris än om vi byggde och drev detta i egen regi. Idrottens folk är glada, tjänstemän är glada och vi politiker är också glada och om majoriteten förstått att se värdet av total enighet borde man vara beredd att göra en liten justering i av-talet.

Lars Kallsäby

Bengt-Åke Nilsson

Elisabeth Unell

Elisabet Fridén

Andreas Porswald

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons