Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna: Kulturen är en viktig del av vår välfärd

Annons

I Västerås har kulturen ett egenvärde och kan ses som en viktig del av vår välfärd. Den ger oss gemenskap, sammanhang och umgänge med såväl likasinnade som med dem med annan uppfattning.

Alla, barn och vuxna, ska ha rätt till de värden kulturen ger. Och vi har ett särskilt ansvar för barn- och ungdomskulturen. Detta skrev vi i vårt kulturmanifest ”Ett kulturlyft för Västerås” 2010.

I det så slog vi fast att vi ville öka produktionsmedel till Västmanlands teater och till Västmanlandsmusiken. Nu blir det verklighet då vi tillsammans med lands-tinget har fattat beslut om att öka drift-medlen till teatern och musiken i samband med 2013 års budget.

Vi lovade också en ökad satsning på barn och unga vid våra kulturinstitutioner. Det blir också verklighet när vi nu gör en direktbeställning med fokus på barn- och ungdomsteater och förstärker förenings-bidragen.

Vi tycker att vi ska erbjuda trygga villkor för våra offentliganställda kulturarbetare och att heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet för alla medarbetare i verk-samheter som staden finansierar eller äger till minst hälften. Därför ser vi fram mot att Västerås sinfonietta blir en heltidsorkester.

Vi rödgröna prioriterar kulturen. Vi tror på kulturen som något som ger livskvalitet, oavsett ålder eller bakgrund, och som något som ger människor en unik möjlighet att gå utanför den egna vardagen och samla kraft och inspiration för morgondagen. 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons