Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna: Tänk globalt, jobba lokalt

Annons

Nr 28 av tidningen Byggindustrin innehåller en intervju med Ulf Perbo som är statssekreterare hos bostadsminister Stefan Attefall (KD). Han säger att det måste bli ett stopp på de kommunala särkraven för bostadsbyggande som oftast handlar om att kommunerna sätter tuffare krav inom miljö- och energiområdet jämfört med de nationella kraven från Boverket. Logiken är att eftersom det är svårt att bedriva klimatpolitik på nationell och europeisk nivå så är det vansinnigt att försöka bedriva klimatpolitik på kommunal nivå.

Men var ska klimatpolitiken bedrivas i Perbos värld? Tror Kristdemokraterna att Gud ska lösa klimatkrisen? Håller KD i Västerås med? Claes Kugelberg (M) stödjer uppfattningen att de kommunala särkraven ska bort i en nyligen inlämnad motion. Vad anser övriga allianspartier?

Vi Rödgröna anser att det går alldeles utmärkt att bedriva klimatpolitik på lokal kommunal nivå. Vi jobbar enligt devisen ”Tänk globalt, agera lokalt”. Denna inriktning är särskilt viktig med den regering vi har nu som i princip har släppt klimatfrågan.

Vi vill bygga det hållbara samhället och vill därför förbehålla oss rätten att utforma vägen dit utifrån våra lokala förutsättningar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons