Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna: Utjämna klyftorna mellan stadsdelarna i Västerås

Annons

Alla barn och unga ska ha goda uppväxtvillkor och utvecklas fritt utan att styras av traditionella könsmönster, ekonomisk bakgrund eller begränsande normer.

Vi rödgröna drivs av en idé av att samhället ska hänga ihop. Mångfalden är vår största styrka där kunniga och självständiga människor tillsammans utvecklar Västerås.

Genom förebyggande och riktade insatser tar kommunen ansvar för att skapa trygghet och motverka alla typer av utanförskap. Till exempel verksamheterna Ung resurs, Chance 2 Change och IDA. Dessa verksamheter fångar upp unga människor tidigt och är en språngbräda bort från utanförskap.

I Ung resurs får unga som inte har slutbetyg från gymnasiet möjlighet att läsa in gymnasiekompetens samtidigt som de arbetar deltid i stadens verksamheter, i Chance 2 Change ges unga som hamnat utanför samhället chans att ta sig tillbaka.

IDA-verksamheten arbetar med ett interkulturellt angreppsätt för att förbättra trivsel och resultat i skolan.

Framtiden byggs genom att alla västeråsare är trygga, välmående och vågar ta nya språng i livet.

När människor känner delaktighet och tar ansvar för sin omgivning finns det en stabil grund för samhällsbygget.

Vi vill utjämna klyftorna mellan stadsdelarna och ge alla områden samma möjlighet till utveckling. Därför är satsningar på alla våra stadsdelar – till exempel Bjurhovda och Bäckby – väldigt viktiga.

Med alliansens idéer blir det inga satsningar på dessa områden.

Vi rödgröna anser att alla västeråsare ska ha jämlika möjligheter att utvecklas. Oavsett var i staden man bor, oavsett vilken bakgrund man har och vem man är.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons