Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna värnar HBT

Annons

Ingen människa ska känna sig diskriminerad eller hotad på grund av sin

sexuella läggning, köns-identitet eller könsuttryck. Detta säger lagen, men verkligheten ser annorlunda ut. Även här i Västerås.

HBT-personer det vill säga homo- bi och transsexuella mår generellt sämre än heterosexuella. Rädsla för diskriminering, våld och trakasserier är för många hbt-personer en vardag. Dessutom upplever många hbt-personer att de kränks eller osynliggörs på jobbet, i kontakten med vården eller i skolan.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet lyfter nu på allvar HBT-frågorna i sex nämnder: äldrenämnden, nämnden för funktionshindrade, individ- och familjenämnden, utbildning- och arbetsmarknadsnämnden, barn och ungdomsnämnden och miljö- och konsumentnämnden. Vi föreslår att nämnderna får i uppdrag att kartlägga behovet av att erbjuda medarbetarna en grundutbildning i HBT-frågor.

Syftet med nämnd-initiativet är att skapa en god arbetsmiljö där man kan vara öppen med sin sexualitet, om man vill, och där de anställda har kunskap att bemöta västeråsarna utifrån ett HBT-perspektiv.

Vi hoppas att detta initiativ kommer lägga grunden för attitydförändringar genom ökad kunskap och förståelse för HBT-frågor. Och att det resulterar i ett strukturerat och målmedvetet sätt att arbeta i verksamheterna.

Ulla Persson (S)

Vasiliki Tsouplaki (V)

Marléne Andersson (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons